Проблеми при отчитане на разчетите между разпоредители с бюджетни средства.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2005-01-17
Рейтинг:
4.0909 1 2 3 4 5
(11 гласа)
Дължина: 82 стр.
Университет: Стопанска академия Д.А. Ценов
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (131KB)          Html format .Html (75KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

същност и структура на бюджетната система, бюджетна политика и бюджетни регулатори, разчети между разпоредителите с бюджетни средства – счетоводно отчитане, анализ, одит, проблеми.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Обект на настоящата разработка са практическите аспекти по отчитането на разчетите с бюджетни средства между разпоредителите с бюджетни средства. Тази материя все още е свързана с много проблеми и неясни моменти, което паралелно с липсата на всеобхватна информация, затруднява изследването. С цел конкретизация на изследването е обърнато специално внимание на проблемите, които възникват при взаимоотношенията между общините и останалите разпоредители с бюджетни средства. За целта са търсени и най-характерните проблеми на отчетността в тези разпоредители с бюджетни средства. В това се състои предмета на разработката.
Главната теза е, че правилното управление и отчитане на разчетите между разпоредителите с бюджетни средства е определящо за реализиране целите на бюджетната политика и ефективното управление на държавните приходи и разходи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек