Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (35 лв)  33.25 лв Нова цена!


 

 

Курсова работа

 

на тема:

 

Рекламна политика на компания в България

По примера на „Seagram Company Ltd

 

 

2008

 

Съдържание

 

1. Информация за фирмата. 3

2. Тактика на рекламната кампания на Уиски "Passport Scotch". 5

2.1. Април 2009 г. 5

2.2. Май - Юли 2009 г. 6

2.3. Месец Юли - Август 2009 г. 9

 

Използвана литература. 11

 

 

 

 

 

1. Информация за фирмата

 

SEAGRAM” е основана през 1928 година. Централния офис на компанията е в Монреал - Канада. За нея работят 30 хиляди души в цял свят. "SEAGRAM" се занимава изключително с производство и търговия с напитки, но наред с това има дейност и в развлекателния бизнес и комуникациите.

Спиртните напитки, вината плодовите сокове, охладителите и миксерите "SEAGRAM" се продават в над 150 страни в света.

Дъщерната компания на "SEAGRAM" - МСА произвежда, продуцира и дистрибутора игрални и видео филми, телевизионни програми. Занимава се с издаване на книги. Продуцира записи на поп музика, оперети и др. Сред филмите на тази компания са нашумелите "Аполо 13" и "Каспър".

Мисия на фирмата

Мисията на PASSPORT SCOTCHе да внесе чувство на удоволствие и наслада в живота на потребителите си, превръщайки своите продукти в неразделна част от тяхното ежедневие и най-вече свързвайки марката уиски с мигове на веселие и различни празнични поводи. Целта е да се наблегне на качествения алкохол и той да стане символ на добро настроение и приятни мигове. Това е желанието на нейните мениджъри и на тази база се е изграждала дълги години основната политика и стратегия на фирмата с цел последователност в политиката и най-точно отговаряне на техните изисквания и потребности.

Цели на фирмата

Основните цели, подчинени на мисията на компанията са: завоюване на стабилни и дълготрайни позиции на световните пазари в това число и на българският пазар за алкохолни продукти; разширяване на пазарите и по-дълбоко навлизане в завоюваните вече пазари чрез увеличаване на пазарният дял; нарастване обема на продажбите; запазване имиджа на компанията. Изпълнението на всички тези цели ще доведе до нарастване на приходите и печалбата на организацията.

……………………………………………..

 

 

2. Тактика на рекламната кампания на Уиски "Passport Scotch"

 

2.1. Април 2009 г.

* В началото на месеца се предвижда пресконференция, на която ще бъдат събрани журналисти и ще им бъде обяснен вида на кампанията, начините на провеждане, каналите за комуникация, новостите около фирмата вносител, ще се даде отговор с какво уискито "Passport Scotch" превъзхожда своите конкурент. В програмата е предвиден коктейл за да се изгради положително мнение на журналистите към фирмата. Тогава ще бъде и най- подходящият момент за показване на новата гама от алкохолни напитки на фирмата "Seagram" за България, журналисти ще могат да дегустират от уискито "Passport Scotch" ще получат папка с рекламни материали за предстоящата рекламна кампания и рекламни сувенири.

През следващите месеци на рекламната кампания ще се използват съкратени варианти на разработения рекламен спот, които ще са с времетраене от 5 - 10 секунди, където уиски "Passport Scotch" ще бъде на фокус.

Телевизии на които ще се акцентира:

- "Канал 1", "БиТиВи" и "Нова Телевизия",тъй като са с национален обхват и постоянна зрителска аудитория.

- "Центрум груп", София Кабел" и "Евроком" са кабелните телевизии с най-висока гледаемост и разпространение в цялата страна, като рекламните им тарифи са многократно по-изгодни спрямо брой зрители от тези на ефирните телевизии.

* Преди началото на кампанията във вестниците и списанията предвидени за използване ще излизат рекламни карета, оповестяващи предстоящата кампания.

* Предвижда се да бъдат наети за срок от две години, 4 автобуса, които ще бъдат от най-силните линии на градски транспорт те ще се облепят със специални стикери предназначени за външна реклама и ще се ползват от фирмата "Seagram" за промоция на други нейни продукти и при други рекламни кампании.

…………………………………………….

 

Използвана литература

 

1.      Аврамов, В. Комуникационна политика на фирмата. С., Сиела, 2001

2.      Гайтанджиев, Х. “Езикът на рекламата – графика и текст” - издание на Факултета по журналистика и масови комуникации, София, 1993г

3.      Георгиев, Д. Рекламата във вестник или списание. С.; 1996

4.      Джоанис, А. Творческият процес в рекламата. С.; 1992

5.      Доганов, Д. “Речник на рекламните термини” - Издателство "Д-р Петър Берон", София, 1993г. - второ издание

6.      Доганов, Д.; П. Палфи. Рекламата каквато е (трето издание). В.; 1995

 

 

Темата е разработена 2008 г.

Не съдържа таблици.

 

Ключови думи:

рекламна политика, рекламна кампания, стратегическо планиране, обем на продажбите, имидж на компанията, комуникационна политика, реклама, рекламни материали и средства, рекламен спот


Търси за: рекламна политика | рекламна кампания | стратегическо планиране | обем продажбите | имидж компанията | комуникационна политика | реклама | рекламни материали средства | рекламен спот

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (35 лв)  33.25 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker