Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Управление >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (31 лв)  29.45 лв Нова цена!


НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Бакалавърска програма “Бизнесадминистрация” - дистанционно обучение  ЛЦ – Варна

 

 

 

Казус

 на тема:

 

 

“Стратегически контрол”

 

 

 

 

2008 г.

 

 

Съдържание:

1. Описание на дейността на фирма “Имобилие”. 3

2. Клиенти и партньори на фирма “Имобилие”. 3

3. Организационна структура на фирма “Имобилие”. 6

4. Характеристика на пазара на имоти в България. 6

5. Заключение. 7

Използвана литература. 9

 

1. Описание на дейността на фирма “Имобилие”

 

Разположена във Варна – България, фирма “Имобилие” е специализирана в продажбата “на зелено” на висококачествени жилищни сгради.

 

Създадена през октомври 2004, за да отговори на нарастващия интерес породен на българския пазар на недвижимо имущество от страна на преобладаващо чуждестранна клиентела, фирма “Имобилие” наброява в своя екип над 30 души и няколко стотин подизпълнители и партньори. От българска, английска и френска националност служителите на “Имобилие” притежават богати познания за европейския пазар на недвижими имоти, както и опит в процеса на строителство в страни, като Испания и Франция. Благодарение изключително на един космополитен екип говорещ английски, български, френски, руски, немски и испански, “Имобилие” са прочути със своите високи изисквания за качество и авангарден стил.

 

Концентрирайки своята дейност по българското Черноморие и ски курортите, “Имобилие” предлагат новаторски решения в материята на инвестициите и строителството. Така през 2005 година “Имобилие” бяха сред първите развили проекти в крайбрежната зона на Каварна и то малко преди обявяването за строеж на три голф игрища на територията на тази малка община на брега на морето, която се намира на 60 км северно от град Варна. С две години предимство на пазара на недвижимо имущество, “Имобилие” с успех лансираха през ноември 2005 година свои частни туристически резиденции и проекта Лавиш Хилс.

………………………………………….

5. Заключение

 

Всички изброени по-горе фактори се взимат предвид от мениджърите на фирма “Имобилие” при изграждането на план за стабилен стратегически контрол, за запазване водещите позиции в България за чуждестранните клиенти. Освен стратегия за вертикална интеграция, “Имобилие” предприема стратегия за растеж чрез диверсификация на продуктите и услугите насочено към българския пазар. 

 

С тази цел и по предложение на свои сътрудници “Имобилие” предлагат следните решения:

 

Ø                 Сигурност

Не е достатъчно само да се избере подходящото жилище, но и да се оптимизира възвращаемостта на инвестициите. Първата сигурност за клиента, това е банковата гаранция. Пазарът за недвижими имоти “на зелено” съществува съвсем от скоро в България и финансовите институции постепенно се адаптират към гарантиране на архитектурни проекти, както вече правят големите банки в развитите страни. От първите си стъпки на пазара за имоти фирма “Имобилие” е подкрепяна в проектирането на всички обекти от втората по големина финансова организация в Европа. Понастоящем тази банка допринася своите референции и контролира етапите на развитие на всеки нов проект. Когато започват строителните работи на един обект, банката блокира сумите внесени от клиентите в една обща сметка; сумите се отпускат само срещу предоставени от фирмата строител фактури.

……………………………………………….

 

Използвана литература

1.                  Доралийски, А. Стратегически мениджмънт. НБУ, София, 2005. 155 стр. ISBN 954-535-169-9

2.                  Бизнес план на фирма „Имобилие”* и други фирмени материали (брошури, уеб сайт и т.н.)

3.                  Материали от чужди публикации

 

* „Имобилие” не е действителното име на иначе съществуващата фирма за недвижими имоти.

 

Темата е изготвена 18. 01. 2008 г.

Не съдържа таблици.

 

Ключови думи:

стратегически контрол, пазар на имоти, диверсификация на продукти, банкови гаранции, сигурност, европейски пазар, стратегически мениджмънт


Търси за: стратегически контрол | пазар имоти | диверсификация продукти | банкови гаранции | сигурност | европейски пазар | стратегически мениджмънт

Helpos.com >> Архив >> Управление >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (31 лв)  29.45 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker