Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Психология >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (23 лв)  21.85 лв Нова цена!


 

 

 

ЕСЕ

 

на тема:

 

Чувството за вина и законът на привличането

 

 

2009

 

            Чувството за вина е много познато на голяма част от хората. Навярно много малко от тях знаят последиците от него, и неговия разрушителен процес върху човешкото съзнание. Преди да разгърнем в подробности цялата същина на вината, нека се опитаме да проследим самото начало на това негативно чувство и защо сме си позволили да го изпитваме.

            Според психологията вината най - общо може да се разгледа чрез следното определение:

            „Вина (чувство за вина) - Състояние на човек, който е допуснал грешка. Наред с реалната, обективна вина, която е свързана със сериозно нарушение на определено правило, у много индивиди се среща повече или по-малко ясно чувство за субективно провинение, което се проявява неосъзнато в поведението или вдъхва онази тревожност, която е присъща на човек, преследван от мисълта за неразкрито или въображаемо престъпление.”

            Разбира се, проблемът за вината е все още „болно” място за редица учени, които са се опитали да разгадаят корените му и последиците. От какво се поражда вината? Защо все повече хора живеят с това убийствено състояние?

            ……………………………………………

 

            Независимо какво ни е внушено, независимо в какво състояние на духа си се намираме сега, и независимо, колко „трудно” се вижда светлината в тунела - трябва да запомним - мисълта ни може да го промени. Законът може и действа в наша полза, ако подходим към него по правилния начин.

            Осъзнах, че вината, както и не само тя, може да бъде овладяна, чрез метода на утвържденията и упоритостта ни да им позволим да посеят семената си в нашето Подсъзнание.

            Вината е просто внушение, което сме позволили да пусне корените си в нас, и сме го подхранили с мислите си. Най - хубавото от всичко това е, че то може да бъде поправено.

            ………………………………………………..

 

Темата е разработена 2009 г.

Не съдържа таблици.

 

Ключови думи:

чувство за вина, закон на привличането, състояние на човешкото съзнание, ефект на внушението, сила на мисълта, състояние на духа


Търси за: чувство вина | закон привличането | състояние човешкото съзнание | ефект внушението | сила мисълта | състояние духа

Helpos.com >> Архив >> Психология >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (23 лв)  21.85 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker