Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> IT >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: 20.00 лв


 

 

ЕСЕ

 

на тема:

 

 

ИНФОРМАЦИОННИТЕ ПОТРЕБНОСТИ СВЪРЗАНИ С МОЯТА РАБОТА

 

2007

 

 

От какъв аспект са информационните ми потребности? Често запитвали ли сте се как най-лесно и изобщо по какъв начин да организирате работата си, за да постигнете максимален ефект от нея и да работите в добри и оптимални условия. Запитвали ли сте се колко време губите в систематизация на текущата информация, в търсене на стара такава или в търсене на нови информационни данни, свързани с ежедневната ви дейност, обучение и реализация. Колко пъти сте оставали извън работно време, за да подредите папките и документите, за да можете през утрешния ден да започнете една нормална, а не напрегната и объркана /претрупана/ трудова дейност, а колко пъти сте носили документи за обработка в къщи поради невъзможност да свършите задачите и работата си във времето. Тези и много други въпроси касаят може би всички трудещи се и може би най-вече хората работещи с информация, с бази от данни, при които систематизацията на тези данни е от изключително значение за по-нататъшната им и успешна работа.

……………………………………………..

 

Защо и откъде се появяват тези потребности? Процесът на медицинско обслужване е дълъг като време и отговорности, и е свързан с голям обем от база данни и информация за всеки един пациент, било постъпил на лечение в болница или друго специализирано здравно заведение или при личния си лекар на преглед и последващо лечение. Информационният поток от данни започва още със самото регистриране на този човек, например при личния си лекар. Тази база данни /примерно 1 000 човека са се регистрирали при даден общопрактикуващ лекар/ трябва първо  да се създаде и съхранява, а в последствие и обновява в НЗОК и второ при мен, в самия кабинет на лекаря, чрез подходящите за това информационни технологии. Договорите, както и първоначалните данни за всеки един от клиентите трябва задължително да са при нас, защото в един последващ момент базата данни за всеки един пациент ще почне да се разширява и обогатява. При всеки преглед на даден клиент ще се вписват определени симптоми, заболявания, които той е преминал, направените му ваксини и т. н. С тази база данни във всеки един момент ще може да се прецени в най-общ вариант какво е нужно и най-вече какво не бива да се предписва или прави с пациента /нуждата от систематизация на базата данни се проявява най-добре например при бебетата, когато ежемесечно се описва пълното здравословно състояние на бебето поне до петата година; всички помним медицинските си картони още от раждането, които картони, макар и изцяло попълнени с информация още от раждането и вече остарели материално и  почти унищожени ни трябват още дълги години/.

………………………………………………

 

 

Източници на информация

 

1.      www.svubit.thenetbg.com

2.      www.kst.tugab.bg

3.      www.phls.uni-sofia.bg

4.      www.bg.wikipedia.org

 

Темата е разработена 2007 г.

Не съдържа таблици.

 

Ключови думи:

информационни потребности, систематизиране на база данни, процес на медицинско обслужване, информация за пациенти, информационен поток от данни, текуща и архивирана информация


Търси за: информационни потребности | процес медицинско обслужване | информация пациенти | информационен поток данни

Helpos.com >> Архив >> IT >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: 20.00 лв


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker