Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Икономика - общо >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (35 лв)  33.25 лв Нова цена!


УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО

 

РЕФЕРАТ

на тема:

 

БИЗНЕС ЕТИКЕТА В ИТАЛИЯ

 

 

 

 

 

София 2007 г.

 

 

 

 

СЪДЪРЖАНИЕ

             

УВОД.. 2

1. Лично пространство. Error! Bookmark not defined.

2. Разбиране за времето. Error! Bookmark not defined.

3. Материални аспекти на комуникацията. 2

4. Приятелски отношения. Error! Bookmark not defined.

5. Отношения с другия пол. Error! Bookmark not defined.

6. Хранителни навици. Error! Bookmark not defined.

7. Водене на бизнес преговори. 2

 

 

 

 

 

 

 

  УВОД

 

“Когато си в Рим, прави като римляните.” Досадни и упорити като комарите в мрака, те карат човек да се пита: Не спят ли тези хора! Може би е заради еспресото. Непостоянни, жизнени, страстни любовници и невероятно изобретателни. Разпилени, избухливи, непредвидими и шумни. Елегантни, възпитани, образовани и зашеметяващо изискани.

    И все пак хората, които най-много са пътували по света - независимо дали по работа или за удоволствие, -са съгласни с руския писател от ХІХ век Гогол, който казва: “Който е бил в Италия, може да забрави за всички останали места. Онзи, който е бил на небето, не желае земята. В сравнение с Италия, Европа е като мрачен ден,  сравнен със слънчевия блясък.”

   Разположена в Южна Европа, Италия заема Апенинския полуостров, който се простира в средата на Средиземно море под формата на ботуш с висок ток. Италия се характеризира със значителни топографски различия: плодородни планини и поля, блатисти низини, планини и суха, безплодна земя на юг, брулена от горещи ветрове. Всеки регион излъчва своя особена романтика. Дори небето е различно: ярко синьо над Умбрия, облаци в преливащи тонове над Асизи и с цвят на отлежал мед над Флоренция.

.................................................................

   3. Материални аспекти на комуникацията

 

     3.1 При ежедневни и специални случаи

                       

Дрехите правят човека

    Италианците се обличат добре в почти всички случаи, особено в Милано, където местните жители се разхождат, сякаш току-що са слезли от корицата на списание “Вог” – красиви, елегантни и с толкова 24-каратово злато по себе си, че би трябвало да имат кучета пазачи. Но кучетата са френска, а не италианска мода. Италианците предпочитат драматичните шалове и слънчеви очила, които придават тайнственост. Облеклото им, ръчните чанти, аксесоарите и обувките им са винаги произведени  в Италия и винаги от известен дизайнер- Валентино, Палестра, Черути, Версаче, Фере, Ланчети.

   В бизнес средите е прието консервативното облекло – вратовръзка за мъжете; поли и блузи за жените- но не и панталони. Джинсите и екстравагантното облекло са запазени само за най-младите. През горещите летни месеци стилът е по-свободен; елегантно всекидневно облекло- костюми и рокли- се допълват от сандали. Ако пътувате през дъждовния сезон, носете си лека връхна дреха, а ако ще сте в Италия през зимата - топло палто.

    ................................................................

   7. Водене на бизнес преговори

  

   Италианците работят, за да живеят, а не обратното. Най-важното за тях е да се радват на живота и да имат достатъчно свободно време за семейството и приятелите си. (Едномесечния отпуск през лятото се счита за нещо свято и неприкосновено.) За италианците парите са средство за забавление, а не крайна цел. Прави се рязко разграничаване между работата и личния живот.

  Не очаквайте още на първата среща италианците да преминат към деловата част. Те обичат да опознават хората, с които евентуално ще имат делови отношения, затова предпочитат да правят бизнес с членове на семейството си. Едва след като са имали достатъчно възможности да преценят характера ви, миналото и целите ви, те ще бъдат готови да изслушат намеренията, предложенията и исканията ви.

   Общуването след работно време е важна част от деловите взаимоотношения в Италия. Един чужденец не бива никога да отказва покана, освен ако не е абсолютно наложително да го стори.

.......................................................................

 

Използвана литература

 

1. “Паспорт към света – Италия”, изд. Хермес – Пловдив, 2002 г.

2. Лекции „Бизнес кореспонденция”, 2007 г.

 

 

Темата е разработена 2007 г.

Не съдържа таблици.

 

Ключови думи:

бизнес кореспонденция, бизнес етикет, материални аспекти на комуникацията, приятелски отношения, водене на бизнес преговори, език на тялото, вербална комуникация, спечелване на доверие


Търси за: бизнес кореспонденция | бизнес етикет | материални аспекти комуникацията | приятелски отношения | водене бизнес преговори | език тялото | вербална комуникация | спечелване доверие

Helpos.com >> Архив >> Икономика - общо >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (35 лв)  33.25 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker