Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Икономика на труда >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (31 лв)  29.45 лв Нова цена!


Шуменски университет

Епископ Константин Преславски”

Факултет Природни науки

КУРСОВА РАБОТА

По Естетика

На тема:

Естетически изисквания към работната среда - ОФИСЪТ

специалност: Техника и технологии

гр. Шумен, 2007 г.


Съдържание:

УВОД 3

МЯСТОТО 3

РЕЦЕПЦИЯТА 3

КАБИНЕТЪТ НА ДИРЕКТОРА 4

КОНФЕРЕНТНАТА ЗАЛА 5

РАБОТНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ 6

ТОАЛЕТНИТЕ 7

БЮРОТО 7

Размерите на бюрото 8

Формата на бюрото 8

Новостите при бюрото 9

Материалите за изработка на бюро 9

ЦВЕТЯТА 10

МЕСТАТА ЗА ПОЧИВКА 13

Използвана литература 16


............................................

Това е следващото ключово място за общото впечатление от фирмата. Разположението на офиса на мениджъра говори за неговия стил - дали е в общата работна зала, отделен само със стъклени стени, или на последния етаж на сградата, далеч от останалите работни кабинети. Първият случай означава скъсена дистанция със служителите, но също и пряк контрол, вторият - по-голяма дистанция и по-дълга мениджърска верига, при която контролът с висшия мениджър е опосредстван. Луксозни аксесоари като писалка, нож за писмо може да ви се струват нещо дребно, но със сигурност ще бъдат забелязани от хората, които познават добрите марки и ценят високия клас вещи. Наличието на снимки на семейството на бюрото обикновено буди доверие, стига те да не са на преден план и да не са на роднини до девето коляно. Стилът на обзавеждане на кабинета подсказва на посетителите какъв тип делови отношения да очакват - по-уютната обстановка с приглушено осветление или наличието на някаква шега в интериора е жокер, че човекът срещу вас вероятно ще толерира не толкова формално общуване, изчистената, стерилна среда със силно централно осветление говори, че в този офис се държи на строго деловия тон. Показателни за ценностите и вкусовете на мениджъра са подробности, като например материалът, от който е бюрото му - дали е обикновен ламинат (не обръща внимание на лукса), масив (консервативност), мрамор (тежест, показност), стъкло (нестандартно мислене, гъвкавост, отношение към дизайна). Наличието на произведения на изкуството прави особено добро впечатление и обикновено се асоциира с културата и хобито на мениджъра или със странична обществена дейност на фирмата.

.....................................................

БЮРОТО

То се сглобява като конструктор, мени формата и височината си и също може да е на колела. В миналото офис бюрата бяха големи и тромави, за да побират тоновете хартиена документация, а и офис пространствата бяха значително по-широки. Днес бюрата са по-малки, по-леки и мобилни и по-функционални със своята форма и различни приставки.

………………………………………

Четвъртитото бюро от миналото вече не е актуално - на негово място дойдоха окръглените форми, които не само са по-безопасни, но създават по-приятно усещане у този, който ползва бюрото. Плавната форма, която „обтича” работещия, пести пространство, а с вдлъбнатината на мястото, където седи служителят, се съкращава разстоянието от него до двете страни на масата. Формата зависи от това кой и за какво ще използва бюрото. Вариантите са от най-разпространеното правоъгълно бюро през L или U форма и различни асиметрични варианти. Видът на бюрото се съобразява с това дали служителят работи основно с компютър, дали приема клиенти. При служители или мениджъри, които често се срещат и работят с други хора, бюрото е разчупено, с възможност за присъединяване на един или повече столове. Върху работната маса се поставят разнородни неща - офис техника, документация, консумативи, канцеларски принадлежности, затова голяма част от моделите са с несиметрични форми, като всяка част е с различна функция.

Използвана литература

  1.  Хейл, Гил, Фън Шуй за офиса и работното място, Изд. Хомо Футурус, 2005 г.
  2.  Хейл, Гил, Фън Шуй избор на благоприятно място за дом и офис, Изд. Хомо Футурус, 2005 г.
  3.  Благоева, М., Стайните растения от А до Я, Изд. Рая.
  4.  Кортие, Жан, Стайни растения. Практична енциклопедия, Изд. Унискорп

Темата е изготвена 2007 г.

Темата не съдържа таблици и графики.

Темата съдържа снимки.

Ключови думи:

офис, естетически изисквания, работно място, обстановка, интериор, рецепция, кабинет, директор, конферентна зала, помещения, бюро, размери, форма, материали, цветя, фирмена култура, цветна декорация, почивка, мебели, служители, клиенти


Търси за: офис | естетически изисквания | работно място | обстановка | интериор | кабинет | конферентна зала | помещения | бюро | размери | форма | материали | цветя | фирмена култура | почивка | мебели | служители | клиенти

Helpos.com >> Архив >> Икономика на труда >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (31 лв)  29.45 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker