Естетически изисквания към работната среда - ОФИСЪТ

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-07
Рейтинг:
2.3333 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”
Специалност: Техника и технологии
Предмет: Естетика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (63KB)          Html format .Html (42KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

офис, естетически изисквания, работно място, обстановка, интериор, рецепция, кабинет, директор, конферентна зала, помещения, бюро, размери, форма, материали, цветя, фирмена култура, цветна декорация, почивка, мебели, служители, клиенти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Това е следващото ключово място за общото впечатление от фирмата. Разположението на офиса на мениджъра говори за неговия стил - дали е в общата работна зала, отделен само със стъклени стени, или на последния етаж на сградата, далеч от останалите работни кабинети. Първият случай означава скъсена дистанция със служителите, но също и пряк контрол, вторият - по-голяма дистанция и по-дълга мениджърска верига, при която контролът с висшия мениджър е опосредстван. Луксозни аксесоари като писалка, нож за писмо може да ви се струват нещо дребно, но със сигурност ще бъдат забелязани от хората, които познават добрите марки и ценят високия клас вещи. Наличието на снимки на семейството на бюрото обикновено буди доверие, стига те да не са на преден план и да не са на роднини до девето коляно. Стилът на обзавеждане на кабинета подсказва на посетителите какъв тип делови отношения да очакват – по-уютната обстановка с приглушено осветление или наличието на някаква шега в интериора е жокер, че човекът срещу вас вероятно ще толерира не толкова формално общуване, изчистената, стерилна среда със силно централно осветление говори, че в този офис се държи на строго деловия тон. Показателни за ценностите и вкусовете на мениджъра са подробности, като например материалът, от който е бюрото му - дали е обикновен ламинат (не обръща внимание на лукса), масив (консервативност), мрамор (тежест, показност), стъкло (нестандартно мислене, гъвкавост, отношение към дизайна). Наличието на произведения на изкуството прави особено добро впечатление и обикновено се асоциира с културата и хобито на мениджъра или със странична обществена дейност на фирмата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек