Вътрешнофирмено обучение на човешките ресурси. На примера на International Asset Bank

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2008-05-23
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 67 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (129KB)          Html format .Html (61KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Вътрешнофирмено обучение, човешки ресурси, International Asset Bank, банкова сфера и организация, техники и ефект на обучението, управленска и организационна структура, повишаване на мотивацията, текучество на персонала

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Днес фирмите в България са изправени пред множество трудности и предизвикателства. От една страна е продължилата години депресия, а от друга страна действителността на усилващата се конкуренция в условията на глобализация на световното икономическо пространство. Самата глобализация става възможна благодарение на невероятното развитие на информационната технология. Съвременният пазар трябва да бъде разбиран не като място за сравнение на продукти, колкото като възможност за конкуренция на потенциали и качество на обслужване. Всичко това поставя огромни изисквания пред управлението на всяка организация като цяло. Успехът се решава преди всичко от това доколко е успяла фирмата да отговори на изискванията на потребителите и техните потребности.

Поради това с все по-нарастваща сила се оформя необходимостта от нов модел на развитие и управление на микроравнище, т.е. на равнище на отделната фирма. В съвсем недалечно бъдеще този нов модел вероятно ще стане и единствената възможна алтернатива за осъществяването на ефективна и конкурентноспособна фирмена дейност. Това е модел, където печалбата ще трябва да идва не толкова от обема на произведената и продадена продукция, колкото от високото качество и новаторските решения. А всичко това в още по-голяма степен поставя въпроса за активизацията на човешкия и човешкия фактор във фирмата като ключов носител на иновацията и ядро на това, което наричаме интелектуален капитал.

Целта на магистърската теза е да определи как и по какъв начин използването на ефективни човешки ресурси ще допринесат за успеха на дадена фирма и в частност подбора и обучението на човешките ресурси, имащи основно отношение към повишаване качеството на обслужване. На базата на практически и теоретични постановки се разглеждат основните аспекти в подбора и обучението на човешките ресурси като стратегия на управление, фирмена политика, мотивация и цялостен процес на внедряване на определена управленческа философия, свързана със спецификите на всяка отделна фирма.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек