Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (30 лв)  28.50 лв Нова цена!


НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

ЦЕНТЪР ПО ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

 

КАЗУС 

 

по

 

ОСНОВИ   НА   МАРКЕТИНГА

 

на тема:

 

 

СД „ПРИРОДА

 

 

 

2008 г.

 

 

 

1. УВОД.. 3

2. Мисия и цели на фирмата. 3

3. Анализ на околната среда. 4

4. Маркетинг – МИКС.. 6

5. ЗАКЛЮЧЕНИЕ.. 8

 

 

 

1. УВОД

 

В Европа се наблюдава обезпокояващо нарастване на броя на младежите, страдащи от затлъстяване. Децата не само ядат храни, които съдържат прекалено много мазнини и захар, но и много от учениците и студентите не изразходват калориите на спортното игрище и прекарват времето си, хапвайки пред телевизора.

Не е трудно да се приготви храна, която е здравословна, проста и вкусна. Важното е да имаш желание и нагласа за това. Група млади хора именно по този повод са създали през 2002 година бюфет за здравословно хранене в Студентския град. Тяхната цел е не само да развиват своята дейност и да печелят от това, но и да възпитават младите хора живеещи в студентския град на здравословен начин на хранене. Именно поради това аз спрях своето внимание на тяхната фирма. Време е ние българите добре да се замислим как живеем и с какво се храним. Време е да осъзнаем, че много важно е как ще възпитаме себе си и децата ни по повод начина на хранене и приготвяне на храната. От това зависи нашето бъдеще.

 

 

2. Мисия и цели на фирмата

 

Фирма „Природа” е създадена през 2002 година с предмет на дейност – производство и продажба на висококачествена и здравословна топла храна. Бюфетът има 40 места и в него редовно се хранят голяма група потребители. През последната година потребителите се увеличиха, тъй като бюфетът  предлага и храна за вкъщи. Това налага да се увеличи персонала на фирмата от 12 на 18 човека.

Мисията на фирмата е свързана с принципа „Здравословното хранене е гаранция за Вашето здраве”. Ето защо във фирмата се стараят да готвят здравословно, т.е. не се използват много и многократно мазнини за пържене, купуват се селскостопански продукти от доказали се производители, използват се специални съдове, които да съхраняват качествата на ястията.

.....................................................................

5. ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Фирма „Природа” се е ориентирала правилно в своя избор. Здравословното хранене все повече се превръща в основна цел на младото поколение. То е осъзнало, че здравословният начин на хранене е едно от условията за успешно бъдеще. Фирмата правилно развива дейността си и въпреки голямата конкуренция успява да задържи и разшири пазарния си дял. А това е особено важно днес.

Фирма ”Природа” има предимства по повод на:

-                               специфичен характер на фирмения продукт;

-                               добро съотношение качество - цена;

-                               наличие на добра маркетингова политика.

При сравняването с конкурентните продукти като важно предимство на  продуктите на фирма ”Природа” може да се отчете специфичния му характер. Тази особеност предоставя възможност да се привлече интереса на тази част от целевия пазар клиенти, които имат изисквания към храната, която консумират.

Предимство за фирмата е, че бюфетът е разположен в близост до една от най-големите фитнесзали в Студентски град.

.................................................................

 

Използвана литература

 

1. Каракашева, Л.,Бл. Маркова „Маркетинга” ИК ”Призма” С. 2005

2. Котлър, Ф., “ Управление на маркетинга”, Изд. “Класика и стил”С. 2005 г.

3. www.dieti.gbg.bg

4. www. hranite. info

5. www.euro-togues.org

 

Темата е изготвена 2008 г.

Съдържа таблици.

 

Ключови думи:

маркетинг микс, анализ на околна среда, здравословно хранене, затлъстяване, продукт, ценова стратегия, пласмент, анализ на конкурентите, промоция и реклама

 


Търси за: маркетинг микс | анализ околна среда | продукт | ценова стратегия | пласмент | анализ конкурентите | промоция реклама

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (30 лв)  28.50 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker