Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (37 лв)  35.15 лв Нова цена!


Нов български университет

 

 

 

КУРСОВА РАБОТА

 

 

 

 

По Цени и ценообразуване

 

 

На тема:

Ценова политика на Билла – България ЕООД

 

 

 

 

Специалност: Финанси

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 г.


Съдържание:

 

1. Фирмен профил на Билла – създаване и развитие. 3

2. Цел на ценовата политика. 5

3. Целева група. 6

4. Конкуренти. 8

5. Ценова политика. 10

6. Задачи. 13

7. Заключение. 15

Използвана литература. 16

 


 

……………………………….

 

Създателят на фирмата Карл Влашек полага основите на днешния БИЛЛА-концерн още през 1953 г. с отварянето на една дискаунтна парфюмерия. Малко по-късно се ражда магазинът за хранителни стоки BILLA (съкращение от първите срички на Billig Laden – евтин магазин)!

С около 1 000 филиала в Австрия БИЛЛА непрекъснато внася нови тенденции в сферата на търговията на хранителни стоки. БИЛЛА е символ на удоволствието да пазаруваш и в сравнение с останалите австрийски супермаркети е водеща иновативна верига.

Под ръководството на Евробилла днес БИЛЛА е представена на интернационално ниво вече в осем европейски страни. Поетапната експанзия на търговската верига в отделните страни на Централна и Източна Европа, както и в Италия се осъществява съвместно с REWE Group.

Основана през 1990 г. Евробилла АД изготвя специфичните за страните стратегии и е отговорна за мениджмънта, контролинга, ноу-хау трансфера и планирането. Ако в началото на преден план е било снабдяването на населението с основни хранителни стоки и маркови артикули на изгодна цена, то сега засилено се акцентира върху повишаване нивото на обслужване, с което концернът в Австрия е извоювал ръководните си позиции в областта на търговията с хранителни стоки.

 

…………………………………..

 

Целите на Билла са преди всичко ориентирани към продажбите – завоюване на доминиращ пазарен дял. Предимствата им се състоят в това, че насочват вниманието към поведението на конкурентите на пазара. Освен това измерването на пазарния дял е значително по-лесно от преценката дали са постигнати максималните възможни печалби.

Предимството на тези цели се състои в това, че те карат мениджърите да съсредоточат вниманието си върху това, което правят конкурентите на пазара. Този тип цели са присъщи на фирми, които следват агресивна маркетингова политика и разчитат на увеличение на пазарния дял чрез ниски цени. Увеличеното предлагане позволява да се организира производството в оптимални серии от гледна точка на разходите за производство и реализация. От друга страна, ниските цени са непривлекателни за преките и за косвените конкуренти, за настоящите и за бъдещите съперници на пазара.

 

……………………………………

 

Като алтернатива на дискаунтерите и другите супермаркети Билла предлагат на клиентите си разнообразен асортимент, висококачествени продукти на известни продукти на известни марки и силни собствени марки. Целта е с едно посещение клиентите да могат да напазаруват всичко необходимо наведнъж. Те трябва да могат да намират бързо и лесно всичко.

Билла искат:

·                    да формират асортимент в съответствие с принципите на Category Management;

·                    да утвърдят собствените марки на концерна според зададените правила и да ги доразвият в съответствие с пазара;

·                    в максимална степен интернационализация на асортимента при възможно най-голямо предлагане на местен асортимент. Международните, националните и регионалните асортименти да бъдат предлагани в зависимост от търсенето на пазара;

·                    да улесни избора на клиента с логическа подредба на стоката на регала;

·                    по отношение на Non food да се води политика на акции/сезонни теми (принципът на "изкуствен дефицит"). Стандартният асортимент да обхваща само домакински продукти за задоволяване на "ежедневните потребности".

 

……………………………………

 

Какво е Clever? - Най-добрата комбинация на качество и цена.

Clever е собствената марка на Билла, чиято основна концепция е високо качество на невероятно ниски цени, произведени изцяло от реномирани производители. Clever артикулите обхващат един огромен асортимент: замразени продукти, колбаси, захарни изделия, рибни консерви, минерални води, натурални сокове, почистващи препарати като непрекъснато се появяват все нови и нови предложения. Нашата основна цел е да задоволим напълно потребностите на нашите клиенти, както с качество, така и с абсолютно достъпни цени.

 

………………………………………..


Използвана литература

 

1.      http://bg.wikipedia.org/wiki/Билла

2.      Официален сайт на Билла България - www.billa.bg

 

 

 

 

 

 

 

Темата е изготвена 2009 г.

Темата съдържа картинки, практически реални данни.

 

Ключови думи:

Супермаркети Билла, Кауфланд, Карфур, Пикадили, Метро, ценова политика, целеви групи, цели и задачи на ценовата политика, промоционна политика, Clever

 

 


Търси за: Супермаркети Билла | Пикадили | Метро | ценова политика | целеви групи | цели задачи ценовата политика | промоционна политика

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (37 лв)  35.15 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker