Ценова политика на Билла – България ЕООД

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-02-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Цени и ценообразуване
Предмет: Финанси
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (65KB)          Html format .Html (44KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Супермаркети Билла, Кауфланд, Карфур, Пикадили, Метро, ценова политика, целеви групи, цели и задачи на ценовата политика, промоционна политика, Clever

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Създателят на фирмата Карл Влашек полага основите на днешния БИЛЛА-концерн още през 1953 г. с отварянето на една дискаунтна парфюмерия. Малко по-късно се ражда магазинът за хранителни стоки BILLA (съкращение от първите срички на Billig Laden – евтин магазин)!

С около 1 000 филиала в Австрия БИЛЛА непрекъснато внася нови тенденции в сферата на търговията на хранителни стоки. БИЛЛА е символ на удоволствието да пазаруваш и в сравнение с останалите австрийски супермаркети е водеща иновативна верига.

Под ръководството на Евробилла днес БИЛЛА е представена на интернационално ниво вече в осем европейски страни. Поетапната експанзия на търговската верига в отделните страни на Централна и Източна Европа, както и в Италия се осъществява съвместно с REWE Group.

Основана през 1990 г. Евробилла АД изготвя специфичните за страните стратегии и е отговорна за мениджмънта, контролинга, ноу-хау трансфера и планирането. Ако в началото на преден план е било снабдяването на населението с основни хранителни стоки и маркови артикули на изгодна цена, то сега засилено се акцентира върху повишаване нивото на обслужване, с което концернът в Австрия е извоювал ръководните си позиции в областта на търговията с хранителни стоки.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек