Ценова политика и ценова стратегия на фирма "Диана 95" АД.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-12-06
Рейтинг:
4.2 1 2 3 4 5
(10 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Цени и ценова политика
Цена:
19 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (97KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ценова политика и ценова стратегия, характеристика на фирмата, предмет на дейност, анализ на пазара, SWOT, методи за формиране на цените.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Една от най-силните страни на съвременната икономика е прогресивното използване на механизмите на маркетинга. Маркетингът засяга живота на всеки един от нас. Това е процес, в хода на който се разработват и предоставят на разположение на хората стоки и услуги, осигуряващи определено равнище на живот. Маркетингът включва в себе си множество разнообразни дейности, в т.ч. и маркетингови изследвания, разработването на стока, организиране на нейното разпространение, установяване на цени, реклама и лични продажби. Дейността на съвременната фирма е немислима без използването на техники и технологии за проучване на различните страни от маркетинговия микс. Цената е важен елемент в маркетинг микса, тъй като реализира печалба, а другите елементи (продукт, дистрибуция, промоция ) реализират разходи. Цената има отношение и към оборота на фирмата (оборотът е равен на количеството по цената), затова се търси оптимизация на цената. Тя е и най-динамичния елемент на маркетинг микса – може да се променя с решение на мениджърите, на различни пазари, на един и същ пазар в различни периоди от време. Цената на един продукт не е самоцел, тя е средство за постигане на фирмените цели. В този смисъл разработването и реализацията на ценовата политика и стратегия на фирмата има ключово значение за осъществяване на основните цели на нейната бизнес политика.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек