Стокова и ценова политика на фирмата

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2007-11-16
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (30 лв) 28.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.50 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (179KB)          Html format .Html (38KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

4P (Product, Price, Place, Promotion), 4C (Customer needs and wants, Coast to the customer, Convenience, Communication), продуктова политика, ценова политика, ценовите цели и стратегии, методи на ценообразуване, метод на пълните разходи, метод на средните разходи, метод на променливите разходи (метод на целевата печалба, метод на критичната точка), пазарни методи на ценообразуване.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

По отношение на производството на стоки и тяхното предлагане всяка фирма или предприятие следва определени стратегически маркетингови концепции. Посредством маркетинговата дейност фирмата преустройва, преориентира и подчинява своя бизнес на пазара - респ. на изскванията на потребителите. Този процес се осъществява с помощта на група инструменти и мероприятия известни под името маркетинг микс.
В съвременната теория и практика синоними на маркетинг микса са "маркетингови средства", "маркетингови елементи", "маркетингов комплекс". Особено популярно е наименованието „4Р” от първите букви на английските думи:

Product /продукт/;
Price /цена/;
Place /пласмент, дистрибуция/;
Promotion /комуникация, промоция/.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек