Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (44 лв)  39.60 лв Нова цена!


 

 

КУРСОВА РАБОТА

 

 

 

По Организация на спортна или развлекателна услуга

 

 

На тема:

Организация на спортна услуга: “Картинг писта”

 

 

 

Варна, 2009 г.


Съдържание:

 

1. Увод. 3

2. Концепция за развитие на тази услугата. 5

3. Основна услуга. 8

4. Допълнителни услуги, съпътстващи тази услуга. 11

Източници на информация. 13

Приложения. 14

 


 

………………………………

 

Показателен за това колко модерна, предпочитана и печеливша е тази атракция е броят на картинг пистите на територията на България. От Таблица 1 се вижда, че картинг писти има както в големите градове София, Пловдив и Варна, така и в по-малки селища, като Бухово, Албена, Слънчев бряг, Сопот, Шумен и др. В някои от тях пистата се е превърнала в основна атракция, която привлича особено много гостите на града в силните туристически сезони, наред с природните и антропогенни туристически ресурси, превърнали се в голяма степен в традиционни и познат.

 

………………………………

 

Идейният проект е за организиране изпълнението на спортно-развлекателна услуга “картинг писта”, ситуирана на територията на Община Варна.

Към момента в общината е изградено такова съоръжение – картинг писта “Варна”. Тя е разположена на площ от 28 дка, с дължина 1050 м и ширина 9 м, на правата 12 м. Като недостатък може да отбележим наличието само на една конфигурация на трасето, поради което има опасност интересът бързо да се загуби.

Това обаче се превръща в голямо предимство за предлагания нов картинг, тъй като в неговото изпълнение ще се заложи на поне три различни по конфигурация и фължина писти. (Пистите са показани в Приложение 1).

 

Предвижда се новото съоръжение да е разположено на площ от 22 дка и да е с дължина 875 м и ширина 8 м, на правата 10.5 м.

 

…………………………………

 

3. Основна услуга

 

Основната услуга, която предлага всяка картинг писта, е осигуряването на начини за забавление. Всеки, който има желание за това, и е над 8 години, може да се възползва. Като цяло няма да има изготвен график на времето, в което може да бъде посетена пистата. Такъв ще се изготвя за ученически, фирмени групи, както и при провеждане на състезания.

Инструктаж ще се провежда винаги, когато посетителят изяви желание за това.

 

Много важно за всяка картинг писта е организирането на шампионати.

За да бъде организиран шампионат пистата трябва да е утвърдена от БФКС (Българска Федерация по Картинг Спорт) и да бъде хомологирана от Международната Федерация по картинг CIK-FIA.

Към момента на картинг пистите във Варна и Пловдив ежегодно се провеждат професионални Републикански и Европейски състезания и Любителски шампионати.

Основната задача, с която ще се заеме екипът на новата писта, ще е популяризирането на картинг спорта и сред учениците и младите хора в България. За тях ще се организират специални акции с отстъпки и ученически състезания.

 

……………………………

 

б. Картинг. Картинг състезанието е емоция, аплодисменти, газ до дупка, висока скорост, тактика и естествено часът на истината или казано с други думи – ФИНАЛЪТ, след който настъпва... признанието за майсторско пилотиране и радостта от постигнатата победа. По време на тиймбилдинг на писта на участниците ще се предоставят сравнително еднакви условия в надпреварата: картинг с двигател HONDA с мощност 6.5 конски сили, максимална скорост 60 км/ч на правата, поредица от обратни завои, преди които е препоръчително да се пусне газта и да се спазва идеалната траектория за каране /т. нар. идеална крива/.

в. Пейтбол. Играта пейнтбол е като шахмат. Изисква се интелигентност и концентрация. Стратегията е изключително важна. Тя учи на самоконтрол и намира в някои участници лидерски умения. Това укрепва способността за работа в екип. Едно такова състезание обикновено протича с квалификации, полуфинал и финал. Участниците ще бъдат разделени в два или повече отбори, които играят един срещу друг, най-често на принципа на директните елиминации.

 

…………………………………

 


Източници на информация

 

1.                  http://bg.wikipedia.org/wiki/Картинг

2.                  Официален сайт на картинг писта “Варна” – Варна - http://varnakarting.com.

3.                  Официален сайт на картинг писта “Лаута” – Пловдив - http://www.kartinglauta.com/.

4.                  Официален сайт на картинг писта Gravity Park” – Благоевград - http://gravityparkbg.com/.

 

 

 

Темата е изготвена 2009 г.

Темата съдържа таблици, схеми, картинки.

 

Ключови думи:

картинг, история на картинга, картинг писта, видове картове, Българска Федерация по Картинг Спорт (БФКС), Международната Федерация по картинг CIK-FIA, картинг състезания, картинг шампионати


Търси за: картинг | картинг състезания

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (44 лв)  39.60 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker