Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (44 лв)  39.60 лв Нова цена!


 

 

 

КУРСОВА РАБОТА

 

 

По Анимация в туризма

 

На тема:

Концепция за анимационен продукт за детска анимация “Карибски пирати”

 

 

 

Варна, 2009 г.


Съдържание:

 

Увод. 3

1. Концепция за анимационния продукт. 5

1.1. Хотел “Риу Арабела” ****. 5

1.2. Същност на концепцията. 6

2. Анимационна програма за 7 дни. 6

3. Сценарий за анимационна програма. 8

3.1. Място на провеждане на детското шоу. 8

3.2. Откриване на играта “Карибски пирати”. 9

3.3. Протичане на основната част на играта. 9

3.4. Закриване на играта. 11

4. Организационен план за анимационната програма. 11

5. Финансов план на анимационната проява. 13

Заключение. 14

Информационни източници. 15

 


Увод

 

Терминът анимация произлиза от латинските термини:

Anima – душа, живот;

animation – оживяване, въодушевяване, одухотворяване.

Преминала от латинския в редица европейски езици, анимацията и нейните производни думи се тълкуват днес със значение на „насърчавам, поощрявам, подтиквам, подбуждам, увличам към нещо, вдъхновявам някого, вдъхвам живот някому” и др.

В условията на световна финансова и икономическа криза туристическата анимация е това, което може да помогне на бранша да се справи по-лесно и с по-малко загуби. Това твърдят и теоретиците, и практиците в сектора. Инвестициите в това направление носят по-голяма удовлетвореност за клиентите, което в дългосрочен план означава, че те ще предпочетат отново да почиват на същото място и дори ще го препоръчат на своите приятели и познати.

 

Ниво. Анимацията в туризма има редица разновидности, като в България най-разпространена е детската, която се прилага не само в курортните селища, но и в градска среда.

Друга сравнително популярна разновидност е хотелската анимация в затворените морски комплекси. За съжаление обаче тя все още не е напълно развита и се предлага само в 3-4 обекта, които работят на принципа all inclusive. Освен това качеството на продукта не е на достатъчно високо ниво и често чуждестранните туроператори изпращат свои собствени аниматори.

 

…………………………………

 

1.2. Същност на концепцията

Разработена е програма за детска анимация, която е предназначена за немски деца, придружаващи родителите си, почиващи в хотел край морския бряг.

Детската анимационна програма се предлага с цел уплътняване на времето на децата, като им се предлагат различни състезателни игри, конкурси, разиграване на детски приказки под формата на куклен театър. Много важно е да се отбележи, че наличието на детска анимационна програма е предимство за всеки родител, тъй като той знае, че по този начин детето му няма да скучае, но също така ще е защитено и на сигурно място, докато той прекарва своето време според предпочитанията си. Така семейната почивка се превръща наистина в почивка за цялото семейство.

 

………………………………

 

3.1. Място на провеждане на детското шоу

Детската игра “Карибски пирати” ще се проведе на плажа пред хотел “Риу Арабела”. Там е особено подходящо поради няколко причини: родителите също ще могат да отидат там на плаж, в пясъка лесно може да се зарови съкровището, което ще търсят “пиратите”, децата ще могат да тичат боси и истински да се забавляват под слънцето.

Много е важно, тъй като избраното е малко по-опасно, отколкото детската стая в хотела, да се осигури необходимата спасителна организация. Организираната игра предполага всички деца да се забавляват в група и да са далеч от водата, но това в никакъв случай не трябва да изключи евентуална опасност и инциденти.

 

……………………………………

 

Отговорникът по реквизита и костюмите има много важна роля. Той трябва:

-                    да съобрази на всяко поле в играта какъв инвентар да сложи, като трябва да се съобрази и количеството – да е еднакво за двата пиратски отбора;

-                    трябва много внимателно да съобрази издръжливостта, степента на безопасност на реквизитите, за да са защитени децата, нивото на трудност при използването им;

-                    трябва да предвиди интересен и увлекателен вид на всеки костюм и да го съобрази със съответната тематика на играта.

 

След протичане на проявата се прави анализ: силни - слаби страни, как се възприема от публиката, кои игри не пасват, малко ли са наградите и стимулите, времетраене. Възможна е смяна на ролите, докато се намери оптималния вариант (водещ, отговорник музика, отговорник реквизит).

 

………………………………………

 


Информационни източници:

 

  1. Анимацията съживява туризма ни, Дарина Черкезова, в-к Пари.
  2. Възможности за развитие на туризма в България през 2004 - 2006 година, Иван Сираков, в-к Дневник.
  3. Официален сайт на хотел «Риу Арабела» ****.

 

 

 

Темата е изготвена 2009 г.

Темата съдържа таблици.

 

Ключови думи:

хотелска анимация, концепция за анимационен продукт, анимационна програма, сценарий за анимационна програма, провеждане на детско шоу, организационен и финансов план за анимационна програма

 


Търси за: хотелска анимация | анимационна програма

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (44 лв)  39.60 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker