Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (45 лв)  40.50 лв Нова цена!


Икономически университет – Варна

 

 

КУРСОВА РАБОТА

 

 

По Мениджмънт на обслужване в туризма

 

На тема:

Анализ на обслужването в

ресторант “Хепи – Ню Йорк” – Варна

 

 

Спец. Туризъм

 

 

Варна, 2009 г.

 
Съдържание:

 

1. Представяне на туристическия обект. 3

1.1. Категория на “Хепи – Ню Йорк” – Варна. 4

1.2. Капацитет на заведението. 5

1.3. Организационна структура. 6

1.4. Материално-техническа база. 7

2. Анализ на обслужването в ресторант “Хепи – Ню Йорк” – Варна. 10

3. Изводи и препоръки от направения анализ – силни и слаби страни. 13

Източници на информация. 14

 


1. Представяне на туристическия обект

 

Happy Bar & Grill е една от най-обичаните марки в сферата на ресторантьорството в България. Мисията на Хепи е да внесе радост и усмивка в забързаното ежедневие на своите клиенти, като им предложи вкусна и здравословна храна, приготвена и поднесена с внимание, бърз и качествен сервиз в неангажираща приятна обстановка. 15-годишната практика на веригата в този така бързо развиващ се бранш показва, че клиентът и неговите желания са това, което ръководи ежедневната работа в Хепи, насочена към подобряване качеството на храната, перфектното обслужване и създаването на неповторима Happyатмосфера.

 

…………………….

 

В заведението се държи много на високото ниво на обслужване на клиентите, както и на богатото разнообразие на асортимента.

Менюто включва както напитки – алкохолни, безалкохолни и алкалоидни, така и приятно поднесена храна – салати, специалитети на грил, пържени и печени ястия, десерти.

В Наредбата за категоризация на туристическите обекти, самостоятелните заведения за хранене и развлечение са обособени в пет категории, към всяка от които може да бъдат отнесени още пет подкатегории – така наречените звезди на туристическия обект.

Поради описаното по-горе естество на “Хепи – Ню Йорк”, заведението може да бъде отнесено към категория “ресторанти”, тъй като другите четири вида – заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове – имат други характеристики.

 

…………………

 

Ресторант “Хепи – Ню Йорк” е открит на 01.06.2002 г. От тогава основен ремонт на помещението не е правен. Няколко пъти са правени частични ремонти и освежавания и подмяна на оборудване – закупуване на нови хладилници, претапициране на сепарета и столовете, пребоядисване на санитарния възел и няколко други.

Цялото оборудване на ресторанти “Хепи”, в това число и на “Хепи – Ню Йорк” е професионално, закупено от водещи световноизвестни европейски фирми, които предлагат цялостни решения за кухненско, ресторантско и барово оборудване, машини за сладкарско производство, оборудване за пицарии, кухненски инвентар, както и единични продукти като: конвектомати, ледогенератори, миялни машини, миксери, кафемашини, скари, шейкъри, сокоизстисквачки, прибори за хранене, месомелачки, хладилно оборудване, изделия от порцелан.

 

……………………….

 

Знаейки това, обслужващият персонал с гордост поднася всички ястия, знаейки, че по този начин се заявява грижа към клиента.

Изводите, които можем да направим за материално техническата база в ресторант “Хепи – Ню Йорк” – Варна са, че е вече малко остаряла, но се прави всичко възможно постоянно да се подменя (поетапно). Интериорът се харесва от клиентите, защото стилът е уникален за България.

Обслужването е на много добро ниво, дори има клиенти, на които им се струва прекалено, но сервитьорките в “Хепи” остават едни от най-усмихнатите и лъчезарни момичета.

 


Източници на информация:

 

1.                   Официален сайт на Happy Bar & Grill - http://www.happy.bg/.

2.                   Месечен информационен бюлетин на “Хепи – Ню Йорк” – Варна.

3.                   Профил на Happy Bar & Grill в Moreto.net.

4.                   Лични наблюдения.

 

 

 

 

Темата е изготвена 2009 г.

В темата има снимки и схеми.

 

Ключови думи:

туристически обект, ресторант, категоризация, Хепи – Ню Йорк, капацитет на заведението, организационна структура, материално-техническа база, обслужване в ресторант

 


Търси за: туристически обект | ресторант | категоризация | капацитет заведението | организационна структура | материално техническа база | обслужване ресторант

Helpos.com >> Архив >> Туризъм >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (45 лв)  40.50 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2024 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker