Helpos.com - Архив от реферати и дипломни работи

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Реклама >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (37 лв)  35.15 лв Нова цена!


Нов български университет

 

Център за дистанционно обучение

 

 

 

КАЗУС

 

 

По Рекламна политика

 

 

На тема:

Анализ на рекламната кампания на NESTLE за продукта NESCAFЙ 3in1

 

 

 

София, 2009 г.


СЪДЪРЖАНИЕ

 

Увод. 3

1. Цели и целеви сегменти на кампанията. 3

2. Основна рекламна тема и рекламен апел, характеризиращ кампанията. 5

3. Предмет на рекламата. 6

4. Използвани рекламни канали, рекламоносители и рекламни средства, съобразени с предмета на рекламата, целите и целевите групи. 6

5. Време, периодичност, интензивност и продължителност на рекламната кампания. 11

6. Изводи и заключения. 11

ИЗПОЛЗВАНИ ИЗТОЧНИЦИ.. 13

 


Увод

Настоящото изследване ще се съсредоточи върху продукта на NESTLE, наречен 3in1. Това на практика е една модификация на популярната търговска марка кафе на фирмата NESCAFЙ®.

Вече повече от 70 години NESCAFЙ® e най-успешната марка кафе в света. NESCAFЙ® е запазена търговска марка на NESTLЙ®. И не е случаен фактът, че NESCAFЙ® е наричано най-обичаното кафе в света и е една от малкото марки, която се е превърнала в нарицателно за самия продукт. От появата си до днес NESCAFЙ® e синоним на качествено ароматно разтворимо кафе.

В края на 2008 г. NESTLE поде нова зимна рекламна кампания на продукта 3in1, която наблегна на ангажимента на фирмата с развитието на зимните спортове в България.

 

.........................................

 

Предвид посочените особености на тартег трупата на рекламната кампания, тя си поставя основните цели за осъществяване:

-                разширяване на потребителската маса за 3in1 сред таргет групата, за която е предназначена;

-                създаването на трайни навици в целевата група за употреба на миксираната напитка;

-                утвърждаване на търговската марка NESTLE;

-                създаване на по-близка връзка с потребителите и интегриране на продукта в тяхната ежедневие в дългосрочен план;

-                увеличение на потреблението на топлата напитка през зимния сезон.

В общи линии това са основните цели на рекламната кампания на NESTLE за този продукт. Те трябва да способстват не само за разширяването на продажбите, но и за утвърждаване на продуктовия, както и на корпоративен имидж на фирмата.

 

.....................................

 

Това рекламно послание също има силен емоционален ефект върху потребителя, особено върху подрастващото поколение, защото акцентира върху едно от най-съкровените желания на хората в тяхното ежедневие, а именно да променят ситуацията, в която живеят и да преживяват нови неща, т.е. да имат интересен живот. Така на практика този рекламен апел помага на 3in1 да се представи като продукт, розноабрязаващ живота на хората, което е особено актуално като желание и за самата таргет група, която обслужва рекламната кампания.

 

.............................................

 

Освен това мероприятие, трябва да отбележим още едно значимо рекламно събитие, отново с известна доза PR привкус, което проведе за първи път NESTLE през настоящата зимна рекламна кампания.

Става въпрос за проведеното на пистата пред хижа „Алеко” първото по рода си зимно състезание у нас – NESCAFE 3in1 Триатлон. 96 състезатели, предварително регистрирали се на www.nescafe.bg, взеха участие в зрелищното снежно шоу. На особена почит бяха участниците, които освен стремежа да преминат първи през финалната права, успяха да демонстрират спортен хъс и умения за шоу. Надпреварата течеше в три основни дисциплини - спускане с найлони, спускане с лопатки и спускане с надуваеми лодки. 14 участници, се сдобиха с Титлата Крал на пистата и си тръгнаха със сноубордове Burton Clash, шейни “Чук и гук”, цели кашони с Nescafe 3in1 и много други стимулиращи награди. За хората, които нямаха късмета да попаднат в официалната надпревара, организаторите осигуриха допълнителни състезания с атрактивни награди. Носене на гръб, ходене на ръце и дърпане с въже, бяха част от състезанията, донесли награди на десетки хора от публиката. Така никой от гостите на първия NESCAFE 3in1 Триатлон не напусна пистата разочарован. Всички пред хижа “Алеко”, получиха горещи чаши с NESCAFE 3in1, които са задължителен рекламен аксесоар на компанията.

 

............................................

 


ИЗПОЛЗВАНИ ИЗТОЧНИЦИ

 

1.                      Сноуборд игра за почитателите на NESCAFE 3in1, vesti.bg от 28.01.2009 г.

2.                      NESCAFЙ 3in1 & Burton в очаквано добра сноуборд комбинация, nestle.bg.

 

 

 

Темата е изготвена 2009 г.

Темата съдържа картинки, не съдържа таблици и графики.

 

Ключови думи:

целеви сегменти на кампанията, рекламна тема, рекламен апел, предмет на реклама, рекламни канали, рекламоносители, рекламни средства, цели и целеви групи на рекламата, време и периодичност на рекламната кампания, интензивност и продължителност на рекламната кампания


Търси за: целеви сегменти кампанията | рекламна тема | рекламен апел | предмет реклама | рекламни канали | рекламоносители | рекламни средства | цели целеви групи рекламата | време периодичност рекламната кампания | интензивност продължителност рекламната кампания

Helpos.com >> Архив >> Маркетинг >> Реклама >> Тема преглед >> HTML преглед на файла
топ търсения

Цена на разработката: (37 лв)  35.15 лв Нова цена!


.

Copyright © 2002 - 2023 Helpos.com
Архив от реферати, курсови работи, дипломни работи, есета

counter counter ]]> eXTReMe Tracker