Изготвяне на правно нормативни актове

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2011-11-09
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Бургаски свободен университет
Специалност: Право
Предмет: Конституционно право
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (100KB)          Html format .Html (51KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

нормативни актове, строеж, елементи, съставяне, норми, морални, правни, ЗНА, преамбюл , параграф, разпоредби, преходни, заключителни, допълнителни, наредба, указ

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Моралните норми се създават в процеса на продължително еднообразно отношение към проблемите на доброто и на злото, в резултат на което се формира поведение, което не е предписано, но е осъзнато и възприето от определени социални групи. То се отстоява и брани със средства от инвентара на нравствените ценности, включително и чрез категориите „грехота” и „срамота”. Към тези средства обаче не се включват използваните от държавата възможности, които имат място при защитата на правните предписания.

Правните норми са продукт на държавна дейност. Ако правото е израз на народния суверенитет, то неговото формиране в правила за поведение се извършва по определен ред, от установени категории държавни органи и определени от държавата институции. Следователно правните норми не са самопроизводни, те се създават като за целта се съставят и приемат съответните юридически нормативни актове. Така поставен въпросът от него следва, че за да се приеме юридическият нормативен акт е необходимо предварително да се състави съответен текст или с други думи – проект.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни разработки:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек