„Проблеми около кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз: възможно развитие”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-09-21
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 30 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (80KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

членство в Европейски съюз, европейски стандарти, кандидатура на Турция в ЕС, Европейска икономическа общност, институционални регулаторни органи, приоритети на предприсъединително партньорство, ефективност на съдебната система

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Разглеждането на кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз налага преглед на процеса на разширяването на Европейския съюз, на критериите, определящи пригодността за членство, темите, които покриват преговорите по присъединяването със страните - кандидати и въпросите, които вероятно ще повлияят на изхода от преговорите, както и на по-широкия процес на разширяване.

Всичко това е необходимо, за да бъде направен кратък анализ на основните изисквания на Съюза, който сравнен с реалностите в югоизточната ни съседка най-правилно биха ни ориентирали за основните несъответствия, а от там и към проблемите, които стоят пред страната и перспективите пред нея.

От своето създаване през 1958 г. като тогавашна Европейска икономическа общност, Европейският съюз се разраства от шест на петнадесет членове и към края на следващото десетилетие може да наброява до двадесет и седем.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек