Търговски риск

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-09-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 22 стр.
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (63KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

риск; видове риск: случаен, обективен и субективен, единичен и общ, чист и спекулативен, застраховаем и незастраховаем, измерим и неизмерим, икономически и извъникономически; условия за съществуване на риск; управление на риска; риск мениджмънт; търговски риск; анализ на капиталовата структура; анализ на финансовата независимост на фирмата

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Рискът е явление от реалния живот, което съществува обективно и не може да се премахне, а само да се ограничи, прехвърли, замести, раздели, компенсира. Той възниква в процеса на взаимодействие на човека и създадените от него стопански и обществени организации със заобикалящата бизнес- и природна среда с цел постигане на определени резултати. Проявява се и в управлението, разглеждано и в статика, и в динамика, под формата на разминаване между действителните и очакваните и желани резултати.

Обективната основа на риска е в многовариантния, вероятностен характер на поведението на елементите в средата, в която са осъществява управленския процес, а също и в липсата на обективна, еднозначна, своевременна информация за бъдещото поведение. Вероятностният характер на поведението на елементите на средата води до това, че повечето решения могат да имат няколко изхода, резултата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек