Сравнителна характеристика между Японския и Американския модел на управление

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 25 стр.
Университет: Пловдивски университет
Специалност: Управление на човешките ресурси
Предмет: Модели по управление на човешките ресурси
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

организация, модели на управление: японски и американски, човешки ресурси, Индустриална епоха, тейлъризъм, работен стандарт, продукция, икономически растеж

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Пред човечеството стои проблемът за създаването на нов тип организация, която да може да се справи с различни предизвикателства. Когато става дума за организациите, които са ключовия инструмент на развитието на човешката цивилизация, не бива да се забравя, че те са преди всичко човешки феномен.

Японският модел на управление се базира на управленски технологии, характерни за американската школа по мениджмънт, но е придобил нови качествени измерения и същност.

Днес светът навлезе в информационната епоха и в този смисъл е нужно създаването на нова парадигма на фирмена динамика. Ключов момент в тази парадигма е необходимостта от радикални иновации.

Полагат се усилия по усъвършенстване на организацията и организационните взаимодействия, които постепенно оформят нов управленски модел, обещаващ да се превърне в „Трета Управленска революция”.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек