Моделът ASSESSOR - система за пазарно прогнозиране

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Международни икономически отношения
Предмет: Моделиране в маркетинга
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (51KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

система за пазарно прогнозиране, моделът Assessor, модел на предпочитанията, модел на повторните покупки, оценка на пазарния дял, оценка на заместване на други марки, канибализиране на други марки

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Системата за прогнозиране ASSESSOR представлява набор от процедури и модели, предназначени да подпомогнат мениджърите при прогнозиране на пазарния дял на нови продукти преди тяхното официално представяне чрез провеждането на предварителни тестове. Моделът e типичен инструмент за прогнозиране на пазарния дял на един или повече продукти и за определяне на източника за дела на новата марка, след като тя е била проектирана и завършена, след като са развити една или повече концепции за нейното представяне на пазара.

Тази система предоставя диагностична информация за позиционирането на новата марка и позволява сравнително евтина оценка на въздействието на различни елементи от маркетинговия микс (реклама, цена, опаковка и т.н.).

Основната идея в използването на ASSESSOR е да бъдат отразени основните етапи на реагиране на потребителите спрямо новият продукт – от осъзнаването, през пробните покупки, до последващи покупки.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек