PERCEPTOR: Един модел за създаване на продукт

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-06
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Международни икономически отношения
Предмет: Моделиране в маркетинга
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

модел Perceptor за създаване и позициониране на нов продукт, модел на дългосрочния пазарен дял, модел на пробните покупки, оценка на вероятността за пробна покупка и за повторна покупка, изследователско и базово проучване, проучване относно познаването на концепцията и за последващо използване

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

PERCEPTOR е модел и методология за измерване, разработен с цел да подпомогне мениджърите при създаването и позиционирането на нови често купувани потребителски стоки.

Моделът не е създаден да предвижда търсенето на нов продукт, въпреки че е структуриран като процес на пробни и повторни покупки, чиито резултати дават оценката на дългосрочния пазарен дял за една нова марка. Той е проектиран като методология за измерване и структура за управление при създаването, оценяването и усъвършенстването на нови често купувани потребителски стоки.

Продуктовият дизайн е този, който определя позицията на новата марка, тъй като физическите и психологическите продуктови атрибути са пряко свързани с вероятността от пробни и повторни покупки. Затова и основната идея на модела е да определи позицията на новата марка в пространството на възприемане и отдалечеността й от идеалната представа на потребителите за нея, която всъщност установява вероятността да се направи покупка.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек