Пазарната конкуренция – същност, специфика и механизъм на действие. Стратегии за работа в условия на пазарна конкуренция по примера на Фаянс Комерс АД.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 21 стр.
Университет: УНСС
Предмет: Маркетинг
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (153KB)          Html format .Html (131KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

конкуренция, среда, предимства, източници, видове, стратегия за контрол на риска, стратегия за минимизиране на разходите, риск, Фаянс Комерс АД, прогнозиране, финансов резултат

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Дълго време понятието конкуренция почти липсваше в нашата теория и практика и това беше лесно обяснимо. В условията на централно управлявана, планова икономика, основана на държавна собственост и балансово разпределение на ресурсите, проблемите на конкуренцията като реална икономическа категория просто отсъстват.

Основен проблем пред българската икономика в процеса на присъединяването ни към евроструктурите е степента на готовност на българският бизнес да се справи с конкурентния натиск на европейските пазарните сили, особено при липсата на регламентирана правна рамка на вътрешния пазар на Европейския съюз. Европейските пазари са изключително конкурентни, а в много области са строго регулирани. Ето защо повишаването на конкурентоспособността на българските предприятия и на икономиката, като цяло, има решаващо значение за успешното справяне с натиска на конкурентните сили в ЕС. За целта са нужни солидни финансови средства, с които малките и средни български предприятия не разполагат. Пред опасността след влизането ни в ЕС те да бъдат закрити, се търсят алтернативни начини за финансиране.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек