Оценка на общия одиторски риск. Предварителна оценка на съществеността

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-04-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Нов Български Университет
Специалност: Счетоводство
Предмет: Счетоводство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (80KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

одит, оценка на одиторски риск, вътрешен контрол, оценка на съществеността, одиторска фирма, отчетен финансов резултат, риск на одитора, паричен поток, одитен процес

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Одитът на годишните финансови отчети е необходим, за да се легализира информацията, на базата на която се правят изводи за компетентността на управлението на инвестициите и анализа за финансовата стратегия на фирмата.

Много важно е да се избегне представянето на спекулативна или манипулирана информация в междинните и прогнозните финансови отчети, за които всяка сериозна фирма би трябвало да поиска одиторско мнение доколко адекватна база е използвана за изготвянето им и доколко компетентно е приложена.

Националният одиторски стандарт №9 определя естеството на одиторския риск, както и насоките за разбиране на счетоводната система и вътрешния одиторски и финансов контрол.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек