Анкета, проведена от туристическа агенция относно предпочитанията на туристите към предлагането на услугата All Inclusive в курорта Банско за зимен сезон 2005/2006 г.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-12
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Туризъм
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (37KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

All Inclusive, анкета, курортен комплекс Банско, зимен сезон, туризъм, туроператор

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Концепцията ALL INCLUSIVE се отнася за ваканции, които включват фактически в предплатената цена – от трансфери, самолетни чартъри, обработка и транспортиране на багажа, летищни и други такси, нощувка, храна, закуски, напитки и цигари, до ползването на всички съоръжения и екипировка и лицензирани инструктори. Дори безплатни входове и други нощни развлечения са включени в пакета. Резултатът е, че ползването на пари в кеш се елиминира по време на самата почивка и посетителите да знаят предварително точният разход за своята ваканция и да могат да планират своя туристически бюджет.

Туристите често пътуват, след като са заплатили нощувка и закуска, и когато стигнат до определената дестинация установяват, че цената на допълнителните или скритите услуги – летищни такси и трансфери, хранене, цигари, напитки, ДДС, цени на петролни продукти, ел. енергия и др. услуги – са значително по-високи от предвиденото и по този начин рязко се променя стойността на планирания семеен туристически бюджет. При ALL INCLUSIVE ваканцията всички финансови решения са взети предварително и са широко предплатени /дори в някои случаи повече, отколкото е необходимо ако се заплащаха мероприятията и услугите всяко едно поотделно, но поради липсата на информираност у туристите и липсата на финансови анализи на всеки, те не са в състояние да определят чистата себестойност на ALL INCLUSIVE ваканцията, а приемат или не приемат като привлекателна съответната оферта за почивка/.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек