Екстремен туризъм - състояние, проблеми и тенденции

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-12-19
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 86 стр.
Университет: Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград
Специалност: Туризъм
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (142KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

екстремен туризъм, рафтинг, алтернативен туризъм, параглайдинг, мениджмънт и дистрибуция на туристически продукт, перспективи и тенденции в туризма, туристически пазар, предлагане на туристически услуги, конкурентноспособност, потребителски изисквания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящата разработка е разкриване потенциала на алтернативния продукт – екстремен туризъм, подчертаване на актуалността му в динамичното развитие на туристическия бранш. Значението му непрекъснато нараства с обособяването на отделни ниши, търсещи алтернативен начин за туризъм и отдих.

Нарастващият брой диференцирани туристически продукти и разнообразието от дестинации се приема като основен източник и потенциал за икономическо развитие и растеж.

За поддържане на съществуващия пазарен дял и нарастване на конкурентоспобността дестинациите полагат големи усилия, за да удовлетворят очакванията на потребителите.

Ключовите туристи се насочват към прогресивни дестинации, които отговарят на търсенето за по-краткосрочни пътувания, висококачествени туристически продукти и услуги, наситено и уникално изживяване, безопасност, чистота и естетика, удобен транспорт, достъп до интернет.

Наблюдава се пренасочване на туристите от традиционните, банални туристически пакети “слънце, море, пясък” към пътувания, предлагащи разнообразие, наситеност от емоционална гледна точка, които обогатяват опита и духа на туриста.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек