Тенденции в развитието на туристическото предлагане след 2000 година

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 16 стр.
Университет: ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА
Специалност: Икономика и организация на туризма
Предмет: Туристически пазари
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (52KB)          Html format .Html (28KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

туристически пазари, морски туризъм, търговско обслужване, хотели, услуги, Черноморие, приходи от туризъм, настаняване, къмпинги, легла, категории хотели, нощувки, средства за подслон

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Най-голям дял от съществуващите в момента форми на туризъм в България има морският туризъм. Това е така, защото нашето Черноморие всяка година привлича не само български граждани, но и голям брой чужденци.

В зависимост от юридическо-правното оформяне, повечето от дружествата (60% от тях) съществуват като ООД. Очевидно е, че с течение на времето ООД-тата са се утвърдили като печеливша формула за просперитета на организацията. Повечето от хотелите по Черноморието са изградени чрез теглене на кредити от банки, които са одобрили техните бизнес-програми. В бизнес-програмите освен обща характеристика на обекта (месторазположение, природни, географски, културни и др. ресурси, инженерна и туристическа инфраструктура, социална структура на населението и възможност за използване на работна сила), параметри на изграждането на материално-техническата база (като брой стаи, брой места за ресторантите, екологични съоръжения), продуктова политика и маркетингова стратегия се включва задължително и икономическа обосновка на бизнес-програмата. В тази финансова част банката иска изчисления на базата на една стая, като по време на изграждането има инвеститорска дирекция. Според действащите в момента нормативни актове, разходите за изграждане на една стая в хотел 2 звезди са до 6 000 ?, включващи пълна инфраструктура. За хотел 3 звезди тези разходи са в размер на 8 000 ? (пълна инфраструктура), за 4-звезден хотел – 12-14 000 ? (пълна инфраструктура) и за 5 звезди – повече от 18 000 ? (пълна инфраструктура).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек