Анализ на възможностите за утвърждаване и доусъвършенстване на конкурентните позиции на Рокуел Интърнешънъл – ППС във водомерния отрасъл в САЩ.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-06-09
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Специалност: Икономика и организация на труда.
Цена:
 (24 лв) 22.80 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.20 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (50KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

заплахи от навлизане на нови конкуренти в отрасъла, интензивност на конкуренцията, заплахи от продукти заместители, договорна сила на клиентите и доставчиците, анализ на конкуренцията (4-ма главни конкурентни), възможности за усъвършенстване на стратегическите позиции на фирмата.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Производството във водомерния отрасъл изисква високи първоначални инвестиции, т. е. високо изискване за първоначален капитал. Една напълно окомплектована мощност за производство на бронзови водомери с капацитет 1 милион броя годишно струва около 10 – 12 милиона долара. В същото време, една такава мощност за производство на пластмасови водомери изисква 4 – 6 милиона долъра първоначална инвестиция. Минималните ефективни количества са сравнително високи – 200 000 броя годишно за стандартен битов водомер, което от своя страна подсказва, че при едно по-ефективно използване на производствените мощности, ефективно използване на работната сила и високо ниво на автоматизацията и роботизацията в отрасъла, налице е възможности за високо ниво на “икономии от мащаба”.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек