Мениджмънт на туризма чрез съвременни форми на сътрудничество в стопанско-икономическата дейност

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-09-29
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: УНСС София
Специалност: Туризъм
Предмет: Туризъм
Изтегли: Doc format .Doc (122KB)     Rar format .Rar (25KB)     Html format .Html (99KB)

Ключови думи и изрази:

Ключови думи: мениджмънт на туризма, съвременни форми на сътрудничество, стопанско-икономическа дейност, форми на сътрудничество, туристически обекти, пазарна икономика

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Туризмът отдавна се е превърнал в икономически и социален феномен на ежедневието на стотици, милиони хора. Той обхваща не само тяхното свободно време, но е и важна форма за оползотворяване на свободното време и основно средство за осъществяване на връзки помежду им, за политически, икономически и културни контакти. Това обяснява и динамиката на туристическите пътувания, които са нараснали от 287 млн. през 1986 г. до 595 млн. през 1996 г. за да достигнат 1.6 млрд. през 2020 г. Тези пътувания се осъществяват главно от туристи от развитите страни. Статистическите данни показват, че 30% от туристическите пътувания се предприемат от населението на САЩ, Япония, Германия, Великобритания, Италия, Франция и Канада.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.45 сек