Еволюция на Корпоративното управление

Вид: казус
Прибавен: 2008-11-13
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Нов Български Университет
Предмет: Международен мениджмънт
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

корпоративно управление, наднационално регулиране, социално правно стопанство, кодекс на корпоративно управление, пазарна демокрация, корпоративни ръководства, нормативни изисквания, управление на знанията

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Един от феномените на световната икономика е нейната висока интеграция в рамките на регионалните икономически общности и в световното стопанство. Именно това активно функциониращо световно стопанство налага нормативно регулиране на икономическите процеси.

Наднационалното регулиране се изразява в действието на Европейската комисия към Европейския съюз. Тази комисия регулира индустриалната политика на страните от Европейския съюз.

Фирмите недоволни от държавната протекция в собствената си страни имат право да се жалват пред тази комисия.

Наднационалното регулиране се отнася не само до националните, но и до световните пазари. Международният валутен фонд, световната банка, ЕБ за възстановяване и развитие са институциите, които изпълняват тези функции.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие инициира разработването на Международен кодекс за корпоративно управление.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек