Определяне, оценка и управление на застрахователния риск

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-02-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 31 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Финанси
Предмет: Застраховане
Цена:
 (49 лв) 44.10 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.90 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (128KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

застрахователна услуга, застрахователен пазар, видове риск, застрахователно-технически риск, административно-стопански риск, управленски риск, управление на риска, размер на риска, оценка на риска, изменения на риска, контрол върху развитието на риска, теория на доминото, теория за освобождаване на енергия, методи за оценка на риска, стопанска защита, презастраховане, платежоспособност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Този риск е пряко свързан с неправилно взетото управленско решение, вследствие на което застрахователното дружество реализира загуба. Той, както и административно-стопанския риск, нямат връзка с развитието на риска. Причините за възникването му са субективните действия на застрахователя.

Управленският риск винаги е свързан с оправдания управителски риск. На лице е когато, вземайки дадено решение се очаква позитивен резултат, но по обективни причини, до такъв резултат не се стига. Подобни са случаите и при въвеждане на нови застрахователни продукти, сключване на застраховки на обекти, за които рискът не е проучен или липсват данни за неговата оценка, при неправилно сключена презастраховка, при подбор на сметни основи, от инвестиционна дейност и т.н.

Управленският риск е свързан с вземане на управленско решение. При вземане на управленско решение се цели реализиране на печалба, която по една или друга причина не се получава, или при въвеждане на нов застрахователен продукт, който е нерентабилен за застрахователя, но задоволява определени застрахователни нужди.

Най-опасен е управленският риск, получен от провежданата инвестиционна политика на застрахователя. С влизане в сила на Закона за застраховането, тази дейност се регламентира в определени граници.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек