Възможно ли е създаването на "Теорията на всичко" и ако да, какво ще стане с науката след това?

Вид: есе
Прибавен: 2009-10-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 4 стр.
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (26KB)          Html format .Html (10KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

създаване на теоретична теза, емпиричен и теоретичен анализ, функции на науката, процеси в науката, последователност на явленията

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Науката като точна такава, обяснява случващите се процеси; теорията като вид инструмент за работа на науката е следствие от този анализ на процесите и явленията. Съществува потенциална вероятност за създаване на теория на всичкото, която би могла в известна степен да обяснява новите процеси на базата на старите такива, но това би се получило при близост или подобност на отделните събития, при съвпадаемост като време, продължителност, влияние, закономерности.

А кой би гарантирал нещо подобно в последователността и сходството в отделните природни процеси и явления, а и кой би създал нещо, което да обяснява природните процеси въобще и като такива те да са в синхрон и да обясняват научно /не например философски или абстрактно/ случилите се и случващите се процеси в природата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек