Стратегии и техники за развитие на мисленето в обучението по "Роден край" в първи клас

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 73 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски" - София
Специалност: Педагогика
Предмет: Педагогика
Цена:
 (80 лв) 64.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 16.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (72KB)          Html format .Html (30KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

развитие на мисленето, обучение по „Роден край”, типология на мисленето, учебно съдържание, традиции в българското училище, състояние на образователната система, социална педагогика, институционално оценяване

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Безспорно като основен метод в разработването на стратегии и техники за развитие на мисленето в обучението по Роден край в първи клас е наблюдението. То обогатява сетивно-познавателния опит на децата и създава условия за изг¬раждането на предвидените в програмата представи и понятия. По време на уроците се наблюдават внимателно илюстрациите в учебника и се извлича не¬обходимата информация. Наблюдават се измененията при растенията, промените в поведението на животните в тяхната естествена среда, особености в трудовата дейност на хората през различните сезони по време на екскурзиите.

Наблюдението на учениците и в урока, и в екскурзиите е целенасочено и се ръководи от учителя с помощта на беседа. Тя се основава върху непосредствените наблюдения на учениците и на вече усвоените от тях (наличните) знания.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек