Тероризмът – причина или следствие в международната сигурност

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

тероризъм – същност, фактори, цели, задачи, обект и субект; международна сигурност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Тероризмът е най-значимият проблем на сигурността днес. При съвременните условия тероризмът се глобализира, т.е. добива транснационални измерения, при което нарастват неговата агресивност и жестокост. Съвременните терористи отчетливо проявяват липсата на категорията „невинност“, т.е. за тях виновни са всички граждани на демократичното общество, които не са с терористите. В този аспект тероризмът наистина се явява глобална заплаха за световната демократична общност.

Съвременният тероризъм е проява на сблъсък, на конфликт между мощни икономически интереси, често прикривани с религиозна и етническа окраска. Натрупаните по престъпен начин свободни пари търсят своята реализация по целия свят. Според редица изследователи движението на финансовите потоци от т. нар. мръсни пари възлизат ежегодно на колосалните суми от около 800 милиарда до 1 трилион долара. Тези финансови потоци са дамоклиевият меч над световната икономика, тъй като сериозно застрашават сигурността и на самата световна финансова система.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.42 сек