Сравнителна характеристика на инкасото и акредитива в международната търговска сделка

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 22 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (82KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

акредитив, инкасо, международни сделки, форма на плащане, банка, внос, износ, банков превод

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Външнотърговските сделки представляват основата на стопанската дейност на фирмите, участващи в международните пазари. Те изпълняват с конкретно практическо съдържание международните икономически отношения.

Акредитивът е правен термин с много вариации и значения. Самият той има няколко синонима. Най-често в практиката акредитивът се квалифицира като "документарен акредитив". Понякога се използват като синоними и термините "стоков акредитив", "търговски акредитив" или "търговски документарен акредитив".

Често българските фирми са поставени пред неизвестността от изпълнение на договора от чуждестранен продавач. В случай че доставчикът се откаже от своите ангажименти, българският купувач ще претърпи сериозни щети. В сделките по вноса важна роля играят уговорките за по-краткотрайно ангажиране на валутните ресурси, като по този начин се избягва неоснователното финансиране на чуждестранните партньори.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек