Банкови операции – пасивни и активни

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Финанси
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (82KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

банкови операции, структура на пасива, временно свободни парични средства, собствен капитал, активни операции, касова наличност, ДМА, валутни операции, минимални задължителни резерви, кредитни операции

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Банковите операции играят главната роля не само при функционирането на самата банка, но и за развитието на промишлеността и селското стопанство и другите отрасли на икономиката. Банките имат две основни задачи:

1. те трябва да привлекат паричните капитали, които са разпръснати из цялата страна;
2. те трябва да предоставят тези суми на лица, които са в състояние да ги използват ефективно.

Дейността на банките е всеобхващаща. След появяване на холдинги, които се използват от банките за придобиване на предприятията от различни сфери на предприемаческата дейност, и намаляване на ограниченията количеството и разнообразието на услугите на търговските банки е нараснало. Последните нововъведения в банковото дело са внедряване на кредитните карти, счетоводните услуги за различни фирми, лизинг (специфична форма на кредитиране, при която се финансира аренда на ДМА), факторинг (специфична форма на краткосрочно кредитиране, представляваща покупка на вземания по външнотърговски сделки), участието в операциите на валутния пазар и т.н.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни разработки:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек