Началата на философстването

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-22
Рейтинг:
1.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Специалност: История
Предмет: Философия
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (50KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

философстване, митология, натурфилософи, теория за атомите, Сократ, Платон, Талес, Анаксимандър, Анаксимен, Парменид, Хераклит, Емпедокъл, Анаксагор, Демокрит, Аристотел, софист

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Всеки един от философите се е интересувал от различни неща – един философ може да се пита как са възникнали растенията и животните, друг може да се стреми да разбере дали съществува бог или безсмъртна ли е човешката душа. Първите гръцки мислители са определени като “натурфилософи”, защото са се занимавали преди всичко с природата и нейните процеси.

Философите наблюдавали и изучавали постоянните промени в природата. Но как са възможни подобни промени, питали се те? Как обект от едно вещество може да преминава в нещо съвсем друго – в жив живот например?

Общото между първите философи е твърдението, че зад всички изменения се крие някаква първична материя – трябва да съществува някакво първично вещество, което стои зад всички промени в природата. Интересували са се от видимите промени в природата – опитвали се да установят някои вечни природни закономерности. Стремели се да разберат естествените процеси, без да се вслушват в предания и митове. Но най-вече се опитвали да осмислят природните процеси, като наблюдавали самата природа, а не чрез обвързване с боговете. По този начин философията се освободила от влиянието на религията.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек