Философията на Аврелий Августин

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-12-23
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Философия
Предмет: Философия
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Аврелий Августин – живот и творчество, философия за свободата, философия за Бог, християнство, Августин Блажени, манихейство, нео-платонизъм

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Аврелий Августин (на латински: Aurelius Augustinus), Августин Блажени или Августин от Хипон (13 ноември 354 – 28 август 430) е една от най-важните личности в развитието на западното християнство. В римокатолицизма той е светец и Отец на Църквата, както и патрон на Августинския монашески орден. В западната християнска мисъл Августин е познат като един от Отците на Църквата и се счита от изследователите за Учител на Запада. Редица философи и теолози са повлияни от учението му. Неговите произведения (включително и "Изповеди" – често считано за първата западна автобиография) все още се четат масово по света.

Августин се ражда през 354 в Тагаст (съвременен Алжир) – по това време римска провинция в Северна Африка. В Тагаст той посещава начално училище. На седемнадесет годишна възраст той заминава за Картаген, където продължава образованието си със специалност реторика. Майката на Августин - Моника, е отдадена християнка, а баща му Патриций е езичник.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.37 сек