Трансгранично Дунавско сътрудничество

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2009-10-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 66 стр.
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (117KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

трансгранично сътрудничество, програма САПАРД, териториален профил на Източна Дунавска Добруджа, европейска привлекателност и инвестиционен интерес, транспортен сектор, еврорегиони, интегрирано европейско развитие, конкурентни предимства на регионите, Национален план за регионално развитие

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Държавите и граничните региони от района на р. Дунав се характеризират не само с голямо разнообразие и географски условия, но и с редица общи социално-икономически и културни черти. Дунав, който е природна граница по дължината на повече от 600 км между Румъния и България, има териториално значение, което започва с непосредствената близост на региона с границата.

Развито на последователни етапи, трансграничното сътрудничество в Дунавския регион отразява интереса на най-новите страни членки от Централна и Източна Европа за интеграция и поява на позитивни ефекти в тези страни в това число и на България.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек