Анализ на предприсъединителната програма на Република България към Европейския съюз

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-01-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 100 стр.
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (259KB)          Html format .Html (210KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

политическа реформа (реформи във властта, корупция, борба с организираната престъпност), финансов и данъчен контрол, антикорупционна реформа в Агенция „Митници” и в системата на МВР, противодействие на корупцията в местната власт, антикорупционни мерки при финансиране на политически партии и в съдебната система, икономическо развитие (реален сектор, инфлация, парични и кредитни агрегати, платежен баланс, БВП, данъчна реформа), външна политика (митнически съюз, външни отношения, външнополитическо сътрудничество)

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Отношенията на България с ЕС имат кратка, но динамична история. България установява дипломатически отношения с Европейската общност едва на 9 август 1988 г. По това време Европейската общност е готова да започне веднага преговори с България за сключване на Спогодба за търговия и търговско-икономическо сътрудничество, но развитието на взаимоотношенията е спряно поради политическата обстановка в страната – осъществяването на процеса на преименуване на населението от турски произход.

След промяната на политическия модел в страната, отношенията с Европейските структури се активизират много бързо. На 8 май 1990 г. между България и Европейската общност се подписва Спогодба за търговия и търговско икономическо сътрудничество. Тя, макар и с ограничено значение, създава рамката за по-нататъшното развитие на взаимоотношенията между България и Европейската общност.

На 17 септември 1990 г. България е включена в Програмата Фар и започва да получава ежегодна безвъзмездна помощ от ЕС за подкрепа на реформите и за подготовката на страната за пълноправно членство.
Въпреки това динамизиране на отношенията, подписаната спогодба изчерпва много бързо своите възможности. През есента на 1991 г. е взето решение да започнат преговори с България за сключване на Споразумение за асоцииране с Европейската общност. То е подписано на 8 март 1993 г. и влиза в сила след ратифициране от Народното събрание на България, Европейския парламент и парламентите на държавите-членки на 1 февруари 1995 г.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек