Българският износ в условията на присъединяване към ЕС - възможности, перпективи и проблеми

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-03-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 65 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (169KB)          Html format .Html (45KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

износ на България, присъединяване към Европейски съюз (ЕС), външна търговия, развитие на националната икономика, политика на Световната търговска организация (СО), митнически съюз, обща митническа тарифа, структура и тенденции на износа

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Преориентацията на българския износ към страните от ЕС се оказва труден и продължителен процес. Конституирането на България като асоцииран член на Евросъюза, изграждането на зона на свободна търговия и изпълнението на основните критерии за достъп вече дават своите резултати. През последните години износът на страната за ЕС значително нараства и днес Съюзът е основен търговски партньор на България с перспектива тези отношения да се развиват все повече.

Целта на настоящата дипломна работа е да се разкрият основните възможности, перспективи и проблеми, пред които е изправен българският износ в условията на присъединяване на България към Европейския съюз.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек