Анализ на условията за осъществяване на външнотърговски сделки в България след присъединяването й към ЕС

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-01-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 30 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика
Предмет: Техника и управление на външнотърговската дейност
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (78KB)          Html format .Html (58KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

износ на млечни продукти, фирма “Фама” – България, икономически и административни (тарифни и нетарифни) регулатори, видове плащания във външнотърговски отношения, документи при външната търговия, международен бизнес на българските фирми

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Настоящата разработка разглежда пример на износ за Турция на произведена в българското предприятие „Фама” продукция, съдържаща млечни продукти.

Турция е една от страните в Балканския регион, която в последните години полага значителни усилия за цялостното си развитие. Страната се стреми към членство в Европейския съюз и в този аспект провежда разностранни инициативи относно изпълнението на критериите от Копенхаген, които са главен качествен показател за напредничаво развитие на страните в европейския регион, тъй като са основни за започване на преговори за присъединяване.

Република България има сключено споразумение за свободна търговия с Република Турция, което прави последната желан външноикономически партньор. Промените в последните години с особено бързи темпове в положителна насока допринасят за развитието на експорта от България в тази дестинация.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек