Анализ на условията за осъществяване на външнотърговски сделки в България след присъединяването й към ЕС

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-01-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 30 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика
Предмет: Техника и управление на външнотърговската дейност
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (78KB)          Html format .Html (58KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

износ на млечни продукти, фирма “Фама” – България, икономически и административни (тарифни и нетарифни) регулатори, видове плащания във външнотърговски отношения, документи при външната търговия, международен бизнес на българските фирми

Частично (кратко) резюме на темата

Настоящата разработка разглежда пример на износ за Турция на произведена в българското предприятие „Фама” продукция, съдържаща млечни продукти.

Турция е една от страните в Балканския регион, която в последните години полага значителни усилия за цялостното си развитие. Страната се стреми към членство в Европейския съюз и в този аспект провежда разностранни инициативи относно изпълнението на критериите от Копенхаген, които са главен качествен показател за напредничаво развитие на страните в европейския регион, тъй като са основни за започване на преговори за присъединяване.

Република България има сключено споразумение за свободна търговия с Република Турция, което прави последната желан външноикономически партньор. Промените в последните години с особено бързи темпове в положителна насока допринасят за развитието на експорта от България в тази дестинация.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек