Митнически контрол в процеса на присъединяване на Република България към Европейския съюз

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-06
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 93 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (620KB)     Rar format .Rar (94KB)     Html format .Html (879KB)

Ключови думи и изрази:

митнически контрол, технология, присъединяване, ЕС, същност, цели, обхват, организация, задължения, правомощия, митническа политика, мита, стоки, митническа облагаема стойност, митнически режим, внос, износ, транзит, митническо складиране, активно усъвършенстване, пасивно усъвършенстване, временен внос, митнически съюз, обща митническа тарифа

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Цел на разработката е да характеризира митническия контрол, прилаган в нашата страна в един момент на адаптиране и присъединяване към изискванията на Европейския Съюз.
Във връзка с постигането на тази цел е направен опит да се решат следните задачи:
- да се опишат правната регламентация, същността, особеностите, обхвата, както и организацията на митническия контрол;
- да се анализират готовността на Република България за присъединяване към Митническия съюз от гледна точка на митнически режими и процедури и търговско - политически аспекти;
- да се характеризират технологията на митническия контрол, като методи и форми, средства и способи и да обърна внимание на митническите нарушения.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек