Основни направления в митническия контрол

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 28 стр.
Университет: С. А. Д. А. Ценов Свищов
Специалност: МИО
Предмет: МИО
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (48KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

митнически контрол – същност и основни направления, митнически конвенции, свободни икономически зони /безмитни зони/, ГПКК Илинден – Ексохи, Закон за митниците, отдели "Последващ контрол", "Тарифна политика", "Митническо разузнаване и разследване"

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основната функция на митническия контрол е защита на икономическите, социалните и политическите интереси на страната. Приоритетно от икономическите интереси на Р. България митническия контрол защитава външнотърговските интереси и в голяма степен интересите на националното производство. В тази връзка от съществено значение е и съвместната борба на оторизираните държавни органи в борбата срещу различните форми на корупция. Необходимо е да се вземе под внимание обстоятелството, че съприкосновението на чуждестранният турист или бизнесмен с митническите органи на ГКПП е първо негово впечатление от нашата страна и много често то те явява определящо за бъдещото му отношение към нея и към нашия народ.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек