Същност и роля на митническия контрол

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-07-08
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (54KB)          Html format .Html (40KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

митнически контрол, Закон за митниците, митническа политика, фактически контрол, свободни зони, митнически органи, защита границите на държава, европейско законодателство

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Митническият контрол се касае до неодушевени предмети в тяхното мнозинство. Предмет на митнически контрол могат да бъдат и самите пътници, но винаги в съчетание с обекта на контрола, т.е. да се провери дали физическото лице в нарушение на митническите закони пренася недекларирани и забранени за износ стоки като използва собствената си личност. Обект на митническия контрол са действията или бездействието на физическите лица, които преминават митническата граница.

Митническият контрол се осъществява с цел да се установи правилното приложение на законодателството, а не задължително да се търсят допуснатите или съзнателно направените нарушения.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек