Митническа администрация и митнически контрол

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-15
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 46 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (296KB)     Rar format .Rar (47KB)     Html format .Html (315KB)

Ключови думи и изрази:

митнически режим, внос, износ, транзит, митническо складиране, активно усъвършенстване, пасивно усъвършенстване, митническа администрация, проблеми, задачи, митнически контрол, форми, предварителен, текущ, последващ, технология, организация, мита, видове, митническа тарифа, митнически органи, нарушения, административни наказания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основните задачи на митническите органи са посочени в чл. 2 от Закона за митниците. Съгласно този член дейността на митническите органи включва осъществяваните от тях на митническата територия на страната митнически надзор и контрол върху внасянето, изнасянето и транзитирането на стоки за, от и през Република България, събирането на митни сборове и прилагането на административно наказателни разпоредби.

Митническият надзор е съвкупност от действията на митническите органи, предприемани с цел осигуряване спазването на митническото законодателство и на други разпоредби.

Митническият контрол е извършването от митническите органи на специфични действия като проверки на стоки, на транспортни, търговски, счетоводни и други документи на физически и юридически лица. Проверяването също така и на превозни средства, на багажи и други стоки, пренасяни през нашата граница. Митнически контрол е и извършването на други подобни действия, с цел осигуряване спазването на митническото законодателство и други разпоредби, приложими за стоките под митнически надзор, както и събиране на митни сборове.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.51 сек