Митнически режими и конвенции

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-15
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 58 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (395KB)     Rar format .Rar (84KB)     Html format .Html (391KB)

Ключови думи и изрази:

Митнически контрол, митническа политика, организация, задачи, мита, митническа тарифа, митнически режим, конвенции, внос, транзит, износ, митническо складиране, активно усъвършенстване, карнет АТА, карнет ТИР, РМУ, ГУМ

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Дейността на митническите органи включва осъществяваните от тях митнически надзор и контрол върху внасянето, изнасянето и транзитирането на стоки за, от и през Република България, събирането на митни сборове и прилагането на административно-наказателни разпоредби, като: митнически контрол е извършването от митническите органи на специфични действия като проверки на стоки, на транспортни, търговски, счетоводни и други документи на физически и юридически лица, на превозни средства, на багажи и други стоки, пренасяни през държавната граница, и други подобни действия, за осигуряване спазването на митническото законодателство и спазването на други разпоредби, приложими за стоките под митнически надзор, както и събирането на митни сборове.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.5 сек