Новите тенденции в Евроатлантическите отношения като изпитание за България

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-03-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 69 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (211KB)          Html format .Html (48KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Евроатлантически отношения, отношения между Америка и Евразия, Студената война, роля на НАТО, европейска идентичност, стратегии за сигурност, членство в Европейския съюз (ЕС), глобализация, борба с тероризма, гарантиране на национална сигурност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Политиката на сигурност на България се разполага именно в тази институционална конструкция, повлияна е силно от развитието на кризата в Косово и е допълнена с широк спектър от регионални и двустранни отношения. В политически план членството на България в НАТО е потвърждение на логиката на европейската интеграция и въпрос на участие на страната в най-динамичния и фундаментален процес в сферата на евроатлантическата сигурност. Във военностратегически план това членство се определя, както от запазващия се потенциал на съюза да гарантира сигурността на своите членове срещу традиционните заплахи, така и от способността му да реагира ефикасно срещу рисковете, съпътстващи развитието на съвременния свят.

Целта на настоящата дипломна работа е да се разкрият основните аспекти, в които новите тенденции в евроатлантическите отношения влияят върху водената от България политика на сигурност и доколко те се оказват едно от най - важните на настоящия етап изпитания пред страната.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек